Templates by BIGtheme NET

Projekat „Ženske nevladine organizacije u Srbiji u saradnji sa institucijama, protiv trgovine ljudima“ realizuje se do 30. aprila 2019. u devet gradova u Srbiji odakle su članice AT mreže.

Ciljevi na kojima će raditi Anti-trafiking mreža u narednih godinu dana su kvalitetniji rad institucija sa žrtvama trgovine ljudima, povećanje informisanosti kod građanki/građana, bolja saradnja razmena iskustva i dobrih praksi između organizacija civilnog društva i institucija.

Fondacije OAK i Trag zadovoljne postignutim rezultatima nastavile su sa podrškom AT mreže. U toku projekta biće edukovane aktiviskinje o problemu trgovine ljudima čime ćemo povećati njihovo znanje o ovom problemu ali i informacije koje će dalje širiti i pomoći što će doprineti boljem radu mreže.

Za ovih godinu dana biće održano 18 okruglih stolova i isto toliko sastanaka sa sapredstavnicama/predstavnicima institucija. Nakon toga biće održan jedan okrugli sto za institucije i udruženja iz svih gradova na kome će oni/e podeliti svoja iskustva, probleme sa kojima se suočavaju i potražiti načine za najuspešnije rešavanje ovog problema.

U organizaciji AT mreže biće organizovan trening na kojem će predstavnice/ci institucija imati priliku da kroz praktičan rad steknu nove uvide, prošire svoje znanje i oprobaju se u radu sa žrtvama. Iskustvo rada sa žrtvom su u evaluacijama iz prethodnih godina istakli kao najznačaniju veštinu i znanje koju su poneli sa naših treninga.

Pored saradnje sa institucijama nastavićemo da se bavimo informisanjem i edukovanjem mladih, ali i javnosti. Biće održane radionice kroz koje ćemo ih informisati - 675 mladih iz 9 gradova o problemu trgovine ljudima.

Takođe, uličnim akcijama obležićemo važne datume. Biće održane dve akcije – 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima i 2. decembar, Međunarodni dan ukidanja ropstva. A ono što nam prvo predstoji je 30. jul – Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Kroz sve ove aktivnosti biće povećana vidljivost problema trgovine ljudima ali i AT mreže. U planu su i medijska gostovanja sa ciljem da stignemo do što većeg broja ljudi, preko
različitih medija i informišemo ih jer – u najvećem riziku od trgovine ljudima su upravo neinformisane osobe.

11062018

LIKE US ON FACEBOOK!