Templates by BIGtheme NET

czd uzice logoCentar za devojke – Užice je nevladina, neprofitabilna organizacija koja je osnovana u okviru Ženskog centra - Užice 1998 godine (koordinatori Centra za devojke su bili jedni od osnivača Ženskog centra).

Zbog specifičnosti problematike mladih devojaka i razvojnog doba kakva je adolescencija, razvili smo programe koji zadovoljavaju potrebe mladih i naš rad fokusirali na uzrast od 14 do 25 godina. Registrovali smo se kao samostalna nevladina organizacija u februaru 2001 godine,

MISIJA

  • Obrazovanje mladih u sadržajima koji su relevantni za njihov život, koje oni ne mogu da dobiju u postojećim institucijama , nemaju mogućnosti da se uključe u takve programe.
  • Integracija mladih koji su marginalizovani u akcije iz lokalne zajednice.
  • Podizanje nivoa svakodnevne kulture življenja mladih i osposobljenosti da budu u budućnosti  nosioci realizacije sličnih ideja.
  • Poseban akcenat u našem radu je bavljenje ženskom problematikom , osvešćivanjem ženskih prava, borba protiv nasilja i svih njegovih oblika, pokretanjem inicijativa u lokalnoj zajednici koji će taj problem učiniti transparentnim.
  • Poslednjih godina posebna misija Centra za devojke iz Užica su intezivne kampanje i edukativni rad u borbi protiv trgovine ljudima.