Templates by BIGtheme NET

U periodu od 28. marta do 3. maja 2017. održano je 7 okruglih stolova, od toga šest sa temom „Problem trgovine ljudima“, a jedan sa temom „Kada u Srbiji čujete termin seks rad, da li stvarno znate o čemu se radi?“. Okrugli stolovi su održani u 7 gradova odakle dolaze članice Anti trafikin (AT) mreže, a jedna tribina sa temom „Problem trgovine ljudima“ održana je u Prijepolju zahvaljujući organizaciji Foruma žena Prijepolje - TV Foruma Prijepolje.

Okruglim stolovima je iz Policijskih uprava, Centara za socijalni rad, Sudova, Tužilaštava, školstva, lokalanih samouprava, Saveta za rodnu ravnopravnost, zdravstva, Crvenog krsta, drugih NVO, Sigurnih kuća, prisustvovale su 132 osobe, a na tribini u Prijepolju 85 osoba, pretežno učenici i učenice tamošnje Gimnazije.

Svim okruglim stolovima i tribini prisustvovala je Tatjana Nikolić, izvršna koordinatorka Centra za devojke i koordinatorka AT mreže, i Katarina Ivanović iz udruženja ASTRA.

04052017 1

Cilj okruglih stolova i tribine bio je da se uspostavi još bolja saradnja sa institucijama i organizacijama koje se bave ovom temom, povezivanje, efikasnije preveniranje i rešavanje konkretnih slučajeva kao i informisanje građansktva o problemu trgovine ljudima.

Pomenute aktivnosti podržane su kroz projekat „Ženske nevladine organizacije u Srbiji protiv trgovine ljudima“ od strane fondacija OAK i Trag.

04052017 2

LIKE US ON FACEBOOK!