Templates by BIGtheme NET

Proteklog vikenda u Nišu se sastalo 17 vršnjačkih edukatorki Anti trfiking (AT) mreže koje će u srednjim školama početi sa održavanjem radionica na temu “Prevencija trgovine ljudima”. Na sastanku vršnjčkih edukatorki oblikovane su radionice i uvežbani radioničarski principi po kojima će se raditi. O tome koliko su im koristile simulacije radionica i utvrđivanje već naučenog na prethodnim treninzima potvrđuju evaluacije, a ovde je izdvojen deo njih.

  • “Kroz simulacije radionica u svakoj od situacija smo mogle da učimo kroz greške drugih. Mogle smo da vidimo neke od situacija koje su van onog što smo mi zaplanirale i kako se snaći u tim situacijama. Dobro je da rade po dve devojke zato što još uvek nismo baš toliko iskusne i jedna drugoj služimo kao podrška.”
  • “Bilo je razumljivo i detaljno, sve faze radionice su bile pokrivene. Radnoj atmosferi je doprineo idealan broj učesnica. Mnogo sam uzbuđena i srećna što sam deo ovoga.”
  • ”Bilo je korisno, zabavno, kreativno, praktično.”
  • ”Današnji dan mi je bio od izuzetne koristi, jer sam stvorila celovitu sliku u glavi kako bi pravilno održana radionica trebalo da izgleda, i mnogo mi je jasniji sam cilj radionica.”
  • ”Bilo je zabavno, korisno, motivišuće. Svaka radionica je priča za sebe tako da iskustva nikad nije dosta.”

Održavanje radionica sprovodi se u okviru projekta „Ženske nevladine organizacije u Srbiji protiv trgovine ljudima“ koji finansiraju fondacije OAK i Trag.

vrsh edu

LIKE US ON FACEBOOK!